PHILIPS HX6732

PHILIPS HX6732 är en av Philips medelpris borstar, den bygger på sonisk teknologi som de flesta av Philips modeller. Denna modell ska inte bara ge rena tänder och tandkött utan ska även göra dina tänder vitare på två veckor, det finns till och med ett inbyggt borstningsprogram som heter ”Clean and White”. Utöver det programmet finns även ”Clean” och ”Sensitive”. Borstens snabbhet är upp till 31.000 borsttag per minut med en batteritid på cirka 40 minuter vid daglig användning, detta får anses stå sig väl i konkurrens med liknande eltandborstar. På borsten finns också en batteri indikator som börjar blinka när batteriet är på väg att ta slut. Det finns också en inbyggd timer som säger till när du borstat dina rekommenderade 2 minuter, dessutom har den något som kallas ”Quadpacer” som också är en timer men som indikerar när du borstat klart en fjärdedel av din mun. Det kan förstås vara bra om man vill få en konsekvent borstning så att man inte lägger ner för mycket tid på samma ställe. Det som man får med vid köp är laddare, extra borsthuvud och en reseladdare. Priset för denna modell ligger från 899 kronor enligt Prisjakt. PHILIPS HX6732 känns som att man får rätt mycket för pengarna med denna modell eftersom borsten är stark och har en hel del finesser.

Fakta PHILIPS HX6732

– 31.000 borsttag per minut

– Batteritid på cirka 40 minuter

– Tre program, Clean, Sensitive och Clean and White

Philips HX1620

Philips HX1620 är en av denna tillverkares budgetmodeller, den har dock inte sonisk teknik utan påminner mer om Oral B:s borstar i utforming och funktion. Den har 15.000 oscilleringar per minut vilket är en bra siffra i jämförelse med modeller i samma prisklass. Borsthuvudet har dock en liten extra borste högst upp, en så kallad ”Active Tip” som gör att man kommer åt svåråtkomlig plack mellan tänderna. Det vanliga bortshuvudet är dock runt och ser ut exakt som dom Oral B kör med. Batteritiden är även den lägst av dom modellerna vi skrivit om tidigare, cirka 25 minuter ska en laddning klara av. En liten smart funktion som finns är att borsten anpassar sig efter trycket vilket skonar tandköttet, det är den övre delen av skaftet som är lite rörlig och på så sätt ger vika när man trycker för hårt. I övrigt får man med en laddningsstation och det är allt som ingår. Priset är väl det som tilltalar mest med denna modell, från 192 kronor får du betala enligt Prisjakt. Philips HX1620) är bland de billigaste eltandborstarna på marknaden. Har du behov av att byta eltandborste relativt ofta så är detta ett bra alternativ då priset är blygsamt och borsten gör vad den ska d.v.s. håller dina tänder rena.

Fakta Philips HX1620

– Oscillerande rörelser är 15.000 per minut

– Batteritiden ligger på cirka 25 minuter

Philips HX6932

Philips HX6932 får vi nog säga är en av Philips mest kompetenta borstar, den ligger absolut i nivå med Oral-B:s borste som vi skrivit om nedan. Tekniken är dock en annan,  sonisk teknologi används i denna modell vilket medför att den genererar över 30.000 borsttag per minut. Till skillnad mot Oral-B är det inte tänkt att man ska hålla borsten mot varje tand utan mer simulera ”vanlig” tandborstning där man drar borsten över tänderna. Philips HX6932 har också ett väldigt litet borsthuvud vilket gör att man kommer åt tänderna som sitter längst bak på ett smidigt sätt. Borsten har tre borstningslägen och två program, dock ingår ingen klocka eller dylikt för att hålla koll på tiden. Medföljer gör också en UV försedd rengörare som man kan använda efter varje borstning för att hålla borsthuvudet rent, det är dock något oklart om detta verkligen medför en längre livslängd på huvudena. Drifttiden för batteriet ligger på cirka 40 minuter enligt Philips och får anses var helt ok med tanke på hur kraftfull borsten är. Priset för denna modell ligger på 995 kronor och uppåt enligt Prisjakt. Priset på Philips HX6932 får anses rimligt, frågan är kanske mer vilken teknik man föredrar som konsument (Oral-B:s eller Philips).

Fakta Philips HX6932

– 2 inbyggda program och 3 borstningslägen

– UV försedd rengörare

– 31.000 borsttag per minut

– Batteritiden ligger på cirka 40 minuter