Oral-B (Braun) Triumph 4000

Oral-B (Braun) Triumph 4000 är en eltandborste av högre rang med en finfin batteritid på hela 56 minuter på en laddning, den ligger helt klart i nivå med Triumph 5000 som vi skrivit om tidigare. Den har 3D-rengöring som pulserar, oscillerar och roterar på samma gång. Oscilleringar ligger på 40.000 per minut med en rotering på 8.800 per minut. Borsten har också en inbyggd 2 minuters-timer som gör att man håller koll på den rekommenderade tiden (en trådlös timer ingår i köpet) och självklart ska den enligt Braun själva ta bort 2 gånger så mycket plack som en vanlig tandborste. Det finns fem inbyggda program Daily Clean, Sensitive, Polish och Massage och dessutom finns ett system som känner av om du borstar för hårt och anpassar hastigheten efter det. Dessutom är hela borststycket ergonomiskt utformad för bästa möjliga användarvänlighet. Medföljer gör också 4 stycken olika borsthuvuden för olika ändamål såsom Precision Clean, Action, White och Sensitive. Priset ligger strax över 900 kronor enligt Prisjakt.nu Oral-B (Braun) Triumph 4000 vilket får anses helt ok, man får rätt mycket för pengarna trots allt.

Fakta Oral-B (Braun) Triumph 4000

– 8.800 Oscilleringar per minut med 40.000 pulseringar

– 5 olika borstprogram

– Fyra olika bortshuvuden medföljer och så även en trådlös timer

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 2000

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 2000 är en medeldistans borste kan man säga, prismässigt ligger den i mellanklassen och så även funktionsmässigt. Denna använder sig inte av sonisk teknologi utan använder sig av Oral-B:s traditionella med 8800 Oscilleringar och 40.000 pulseringar per minut. Två olika borstningsprogram finns inbyggt, Daily Clean och Sensitive.  Det finns också en timer inbyggd i borsthuvudet som håller koll på att du borstar dina tänder i minst 2 minuter, en trevlig liten finess istället för att ha en extern display. Batteritiden ligger på 28 minuter vilket får anses rätt mediokert för en borste i denna prisklass. Det man får med vid köp av denna borste är förutom själva handtaget även två borsthuvuden, laddningsstation med förvaring för borsthuvuden och en bärbar smart-Plug laddare. Priset är från 590 kronor och uppåt enligt Prisjakt. Det kan förstås diskuteras varför man ska köpa Oral-B ProfessionalCare 2000 och inte en billigare för runt 300 kr. Kraften i borstarna är i princip samma, skillnaden ligger snarare i att i denna variant erbjuds något fler funktioner än om du lägger dig på en prisklass lägre.

Fakta Oral-B (Braun) ProfessionalCare 2000

– Oscilerande rörelser på 8800 per minut med 40.000 pulseringar per minut

– Batteritid på cirka 28 minuter

– Två program, Daily Clean och Sensitive

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 500

Oral-B (Braun) ProffesionalCare 500 är en habil tandborste till ett väldigt fördelaktigt pris. Borsten är en budgetvariant får man nog säga men trots det får den jobbet gjort med bravur. Det man också kan lyfta fram är att den är enkel, det finns bara ett borstningsläge och en inbyggd timer på två minuter (inbyggd i själva handtaget). Självklart har den Oral-B:s 3D-teknik som avlägsnar plack och rengör tänderna med 7600 Oscilleringar och 20.000 pulseringar per minut. Inte lika bra som 5000 Triumph modellen men eftersom priset är avsevärt lägre så får man räkna med det. Det är inte så mycket kringutrustning när det gäller denna modell utan det som ingår är borsthuvud, handtag, laddare och laddningsbart batteri. Batteritiden ligger på cirka 30 minuter och får anses acceptabelt, motorn är lite klenare än dom dyrare modellerna och då kan vi kanske tycka att batteritiden bör vara högre. Priset för denna ligger på 289 kr och uppåt enligt Prisjakt. Oral-B ProfessionalCare 500 får anses vara riktigt bra och man får faktiskt en habil eltandborste. Det går dock att kritisera batteritiden och att borsten låter tämligen högt men för detta pris kan man inte begära allt för mycket.

Fakta Oral-B (Braun) ProfessionalCare 500

– Oscillerande rörelse är 7600 per minut med 20.000 pulseringar per minut

– Batteritiden ligger på cirka 30 minuter

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 5000 Triumph

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 5000 Triumph är en vass eltandborste för den riktigt kräsna konsumenten. Den har egentligen allt man kan behöva och lite till, detta är en ”Top of the line” tandborste. Den kostar förstås därefter men man får mycket för pengarna med denna variant. På nätet är det idel positiva omdömen kring denna eltandborste och det enda folk egentligen verkar klaga lite på är batteritiden, egentligen är den nog inte så dålig i jämförelse med andra modeller men eftersom den är mer kraftfull än andra så får det naturligtvis en negativ inverkan på batteritiden. Enligt Braun själva ligger batteritiden på cirka 40 minuter, det medföljer också en extern trådlös display så att man kan hålla tiden på hur länge man borstar (rekommendationen är 2 minuter). Den har oscillerande rörelser på 8800 per minut och 40 000 pulserande per minut, detta är något av det bästa man kan få med en eltandborste. Självklart har den också en trycksensor som känner av när man trycker för hårt och då slutar den pulsera per automatik. Det finns också 5 stycken inbyggda borstningsprogram såsom Daily Clean, Sensitive, Whitening, Massage, Deep Clean. Deelp Clean programmet ska enligt Braun ta bort 99,7 procent plack från områden som är svåra att komma åt. Priset är som nämnts tidigare relativt högt med tanke på vad man får för pengarna, från 962 kr får man betala för denna modell enligt Prisjakt.

Fakta Oral-B (Braun) ProfessionalCare 5000

– 5 inbyggda program, Daily Clean, Sensitive, Whitening, Massage, Deep Clean

– Extern trådlös display

– Oscillernade rörelse är 8800 per minut och 40 000 pulserande per minut

– Batteritiden ligger på cirka 40 minuter