Dentally WIZ

Företaget har sedan 2008 levererat högkvalitativa munvårdsprodukter. Dentally WIZ är en svenskdesignad eltandborste. 
Vår utgångspunkt har varit att göra en tandborste som tar fasta på att design är en viktig del av totalupplevelsen. Därför kombinerar Wiz prestanda och tillförlitlighet med en funktionell och stilren utformning av alla delar.

Dentally Wiz är byggd för att användas varje dag! Samma effektiva resultat som Braun Oral-B enl test av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (statligt ägda), dessutom tystare och bättre batteritid. Dentally Wiz kommer att användas varje dag och på så sätt bidra till friskare tänder och tandkött, samtidigt som den förtjänar sin plats i hemmet. Dentally Wiz, så snygg att den skall stå framme!

Som kund får man snabbt hjälp (vi har en snittkötid på 2 min) och har dessutom utökat öppettiderna i kundtjänst till kl 8-18 varje dag. Vi garanterar mailsvar inom 24 h.

**** ERBJUDANDET HAR TYVÄRR UPPHÖRT ****

Oral-B (Braun) Triumph 4000

Oral-B (Braun) Triumph 4000 är en eltandborste av högre rang med en finfin batteritid på hela 56 minuter på en laddning, den ligger helt klart i nivå med Triumph 5000 som vi skrivit om tidigare. Den har 3D-rengöring som pulserar, oscillerar och roterar på samma gång. Oscilleringar ligger på 40.000 per minut med en rotering på 8.800 per minut. Borsten har också en inbyggd 2 minuters-timer som gör att man håller koll på den rekommenderade tiden (en trådlös timer ingår i köpet) och självklart ska den enligt Braun själva ta bort 2 gånger så mycket plack som en vanlig tandborste. Det finns fem inbyggda program Daily Clean, Sensitive, Polish och Massage och dessutom finns ett system som känner av om du borstar för hårt och anpassar hastigheten efter det. Dessutom är hela borststycket ergonomiskt utformad för bästa möjliga användarvänlighet. Medföljer gör också 4 stycken olika borsthuvuden för olika ändamål såsom Precision Clean, Action, White och Sensitive. Priset ligger strax över 900 kronor enligt Prisjakt.nu Oral-B (Braun) Triumph 4000 vilket får anses helt ok, man får rätt mycket för pengarna trots allt.

Fakta Oral-B (Braun) Triumph 4000

– 8.800 Oscilleringar per minut med 40.000 pulseringar

– 5 olika borstprogram

– Fyra olika bortshuvuden medföljer och så även en trådlös timer

Philips HX6311 Sonicare for Kids

Philips HX6311 Sonicare for Kids är Philips alternativ för barn, precis som Oral-B:s variant så har mycket satsats på färg och form för att verka inbjudande för barnen. Denna borste har så kallad sonisk teknologi som dom flesta av Philips andra borstar och det finns möjlighet att anpassa borsthuvudet till barnets ålder. Borsthuvudet är också gummerat för att göra barnets tandborstning så skonsam som möjligt. En smart funktion för denna borste är en så kallad ”Kid timer” som över 90 dagar ökar borstningsstiden till dom rekommenderade 2 minutrarna, detta för att barnet ska få vänja sig med tandborstningen. Modellen är förhållandevis stark med 31.000 borsttag per minut och ett fullt laddat batteri ska klara av 84 minuter borstning. En annan finess som kan passa barn är att den har utbytbara framstycken så att man kan ändra design på borsten,  som att byta skal till en mobiltelefon ungefär (vilket kanske är något förlegat idag men ändå).  I övrigt får man förstås med en laddningsstation och uppladdningsbart batteri. Priset för denna variant är från 630 kronor enligt Prisjakt. Philips HX6311 Sonicare for Kids är något högre än Oral-B:s variant, förmodligen beror det på att denna borste är starkare och har fler finesser än Oral-B:s motsvarighet.

Fakta Philips HX6311 Sonicare for Kids

– 31.000 borsttag per minut

– ”Kid timer”

– Utbytbara framstycken

Oral-B (Braun) AdvancePower Kids 950TX

Oral-B (Braun) AdvancePower Kids 950TX är en eltandborste för barn som bilden kanske avslöjar. Den ska vara färgglad så att barnen tycker det är roligt att borsta tänderna och därav Disneyfigurerna. En rolig funktion är att borsten har en inbyggd musiktimer som spelar en av 16 förprogrammerade melodier under 1 minut, detta för att hålla motivationen uppe hos barnet. Det spelas alltså två melodier under en borstningen för att få barnet att att borsta i rekommenderade 2 minuter. Eftersom denna modell är riktad till barn så är kraften inte speciellt stor, 5.600 Oscilleringar per minut klarar denna borste av. Drifttiden för batteriet är dock riktigt bra på cirka 60 minuter per laddning, kombinationen av en mindre kraftfull borste och anpassningen till barn är nog det som gör att tiden blir så pass bra. I paketet ingår självklart ett uppladdningsbart batteri och laddningsstation d.v.s. allt enligt standard. Priset är även det tilltalande då det ligger på cirka 274 kronor och uppåt enligt Prisjakt.nu Oral-B (Braun) AdvancePower Kids 950TX) dock får man tänka på att kraften i borsten inte är så stor och att när barn är inblandade så hanteras inte saker så varsamt. Lite får man se det som en förbrukningsvara som behöver bytas ut med jämna mellanrum, därför anser vi att priset är godkänt men inte mer.

Fakta  Oral-B (Braun) AdvancePower Kids 950TX    

– Oscilleringar per minut är 5.600

– Unik Musiktimer

PHILIPS HX6732

PHILIPS HX6732 är en av Philips medelpris borstar, den bygger på sonisk teknologi som de flesta av Philips modeller. Denna modell ska inte bara ge rena tänder och tandkött utan ska även göra dina tänder vitare på två veckor, det finns till och med ett inbyggt borstningsprogram som heter ”Clean and White”. Utöver det programmet finns även ”Clean” och ”Sensitive”. Borstens snabbhet är upp till 31.000 borsttag per minut med en batteritid på cirka 40 minuter vid daglig användning, detta får anses stå sig väl i konkurrens med liknande eltandborstar. På borsten finns också en batteri indikator som börjar blinka när batteriet är på väg att ta slut. Det finns också en inbyggd timer som säger till när du borstat dina rekommenderade 2 minuter, dessutom har den något som kallas ”Quadpacer” som också är en timer men som indikerar när du borstat klart en fjärdedel av din mun. Det kan förstås vara bra om man vill få en konsekvent borstning så att man inte lägger ner för mycket tid på samma ställe. Det som man får med vid köp är laddare, extra borsthuvud och en reseladdare. Priset för denna modell ligger från 899 kronor enligt Prisjakt. PHILIPS HX6732 känns som att man får rätt mycket för pengarna med denna modell eftersom borsten är stark och har en hel del finesser.

Fakta PHILIPS HX6732

– 31.000 borsttag per minut

– Batteritid på cirka 40 minuter

– Tre program, Clean, Sensitive och Clean and White

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 2000

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 2000 är en medeldistans borste kan man säga, prismässigt ligger den i mellanklassen och så även funktionsmässigt. Denna använder sig inte av sonisk teknologi utan använder sig av Oral-B:s traditionella med 8800 Oscilleringar och 40.000 pulseringar per minut. Två olika borstningsprogram finns inbyggt, Daily Clean och Sensitive.  Det finns också en timer inbyggd i borsthuvudet som håller koll på att du borstar dina tänder i minst 2 minuter, en trevlig liten finess istället för att ha en extern display. Batteritiden ligger på 28 minuter vilket får anses rätt mediokert för en borste i denna prisklass. Det man får med vid köp av denna borste är förutom själva handtaget även två borsthuvuden, laddningsstation med förvaring för borsthuvuden och en bärbar smart-Plug laddare. Priset är från 590 kronor och uppåt enligt Prisjakt. Det kan förstås diskuteras varför man ska köpa Oral-B ProfessionalCare 2000 och inte en billigare för runt 300 kr. Kraften i borstarna är i princip samma, skillnaden ligger snarare i att i denna variant erbjuds något fler funktioner än om du lägger dig på en prisklass lägre.

Fakta Oral-B (Braun) ProfessionalCare 2000

– Oscilerande rörelser på 8800 per minut med 40.000 pulseringar per minut

– Batteritid på cirka 28 minuter

– Två program, Daily Clean och Sensitive

Philips HX1620

Philips HX1620 är en av denna tillverkares budgetmodeller, den har dock inte sonisk teknik utan påminner mer om Oral B:s borstar i utforming och funktion. Den har 15.000 oscilleringar per minut vilket är en bra siffra i jämförelse med modeller i samma prisklass. Borsthuvudet har dock en liten extra borste högst upp, en så kallad ”Active Tip” som gör att man kommer åt svåråtkomlig plack mellan tänderna. Det vanliga bortshuvudet är dock runt och ser ut exakt som dom Oral B kör med. Batteritiden är även den lägst av dom modellerna vi skrivit om tidigare, cirka 25 minuter ska en laddning klara av. En liten smart funktion som finns är att borsten anpassar sig efter trycket vilket skonar tandköttet, det är den övre delen av skaftet som är lite rörlig och på så sätt ger vika när man trycker för hårt. I övrigt får man med en laddningsstation och det är allt som ingår. Priset är väl det som tilltalar mest med denna modell, från 192 kronor får du betala enligt Prisjakt. Philips HX1620) är bland de billigaste eltandborstarna på marknaden. Har du behov av att byta eltandborste relativt ofta så är detta ett bra alternativ då priset är blygsamt och borsten gör vad den ska d.v.s. håller dina tänder rena.

Fakta Philips HX1620

– Oscillerande rörelser är 15.000 per minut

– Batteritiden ligger på cirka 25 minuter

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 500

Oral-B (Braun) ProffesionalCare 500 är en habil tandborste till ett väldigt fördelaktigt pris. Borsten är en budgetvariant får man nog säga men trots det får den jobbet gjort med bravur. Det man också kan lyfta fram är att den är enkel, det finns bara ett borstningsläge och en inbyggd timer på två minuter (inbyggd i själva handtaget). Självklart har den Oral-B:s 3D-teknik som avlägsnar plack och rengör tänderna med 7600 Oscilleringar och 20.000 pulseringar per minut. Inte lika bra som 5000 Triumph modellen men eftersom priset är avsevärt lägre så får man räkna med det. Det är inte så mycket kringutrustning när det gäller denna modell utan det som ingår är borsthuvud, handtag, laddare och laddningsbart batteri. Batteritiden ligger på cirka 30 minuter och får anses acceptabelt, motorn är lite klenare än dom dyrare modellerna och då kan vi kanske tycka att batteritiden bör vara högre. Priset för denna ligger på 289 kr och uppåt enligt Prisjakt. Oral-B ProfessionalCare 500 får anses vara riktigt bra och man får faktiskt en habil eltandborste. Det går dock att kritisera batteritiden och att borsten låter tämligen högt men för detta pris kan man inte begära allt för mycket.

Fakta Oral-B (Braun) ProfessionalCare 500

– Oscillerande rörelse är 7600 per minut med 20.000 pulseringar per minut

– Batteritiden ligger på cirka 30 minuter

Philips HX6932

Philips HX6932 får vi nog säga är en av Philips mest kompetenta borstar, den ligger absolut i nivå med Oral-B:s borste som vi skrivit om nedan. Tekniken är dock en annan,  sonisk teknologi används i denna modell vilket medför att den genererar över 30.000 borsttag per minut. Till skillnad mot Oral-B är det inte tänkt att man ska hålla borsten mot varje tand utan mer simulera ”vanlig” tandborstning där man drar borsten över tänderna. Philips HX6932 har också ett väldigt litet borsthuvud vilket gör att man kommer åt tänderna som sitter längst bak på ett smidigt sätt. Borsten har tre borstningslägen och två program, dock ingår ingen klocka eller dylikt för att hålla koll på tiden. Medföljer gör också en UV försedd rengörare som man kan använda efter varje borstning för att hålla borsthuvudet rent, det är dock något oklart om detta verkligen medför en längre livslängd på huvudena. Drifttiden för batteriet ligger på cirka 40 minuter enligt Philips och får anses var helt ok med tanke på hur kraftfull borsten är. Priset för denna modell ligger på 995 kronor och uppåt enligt Prisjakt. Priset på Philips HX6932 får anses rimligt, frågan är kanske mer vilken teknik man föredrar som konsument (Oral-B:s eller Philips).

Fakta Philips HX6932

– 2 inbyggda program och 3 borstningslägen

– UV försedd rengörare

– 31.000 borsttag per minut

– Batteritiden ligger på cirka 40 minuter

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 5000 Triumph

Oral-B (Braun) ProfessionalCare 5000 Triumph är en vass eltandborste för den riktigt kräsna konsumenten. Den har egentligen allt man kan behöva och lite till, detta är en ”Top of the line” tandborste. Den kostar förstås därefter men man får mycket för pengarna med denna variant. På nätet är det idel positiva omdömen kring denna eltandborste och det enda folk egentligen verkar klaga lite på är batteritiden, egentligen är den nog inte så dålig i jämförelse med andra modeller men eftersom den är mer kraftfull än andra så får det naturligtvis en negativ inverkan på batteritiden. Enligt Braun själva ligger batteritiden på cirka 40 minuter, det medföljer också en extern trådlös display så att man kan hålla tiden på hur länge man borstar (rekommendationen är 2 minuter). Den har oscillerande rörelser på 8800 per minut och 40 000 pulserande per minut, detta är något av det bästa man kan få med en eltandborste. Självklart har den också en trycksensor som känner av när man trycker för hårt och då slutar den pulsera per automatik. Det finns också 5 stycken inbyggda borstningsprogram såsom Daily Clean, Sensitive, Whitening, Massage, Deep Clean. Deelp Clean programmet ska enligt Braun ta bort 99,7 procent plack från områden som är svåra att komma åt. Priset är som nämnts tidigare relativt högt med tanke på vad man får för pengarna, från 962 kr får man betala för denna modell enligt Prisjakt.

Fakta Oral-B (Braun) ProfessionalCare 5000

– 5 inbyggda program, Daily Clean, Sensitive, Whitening, Massage, Deep Clean

– Extern trådlös display

– Oscillernade rörelse är 8800 per minut och 40 000 pulserande per minut

– Batteritiden ligger på cirka 40 minuter